In samenwerking met de klant, de architect of tuinarchitect maken we een ontwerp dat rekening houdt met de mogelijkheden van de tuin of het terrein en het beschikbare budget. Bij de inplanting in de omgeving wordt niet enkel rekening gehouden met de inval van zonlicht maar indien mogelijk ook met de overheersende windrichting zodat bladeren zo veel mogelijk op een natuurlijke wijze naar de filter kunnen drijven.
Wij kunnen advies bieden over de mogelijkheden en de vormen en materialen die toegepast kunnen worden:
Wij begeleiden en assisteren ook zelfbouwers bij het uitwerken van hun tuin- en vijverconcepten.
Het spreekt voor zich dat de manier waarop we een zwemvijver aanleggen afhankelijk is van de gekozen vorm en materialen. Een strakke vorm met betonwanden vergt nu eenmaal een andere constructie dan een natuurlijke vijver met glooiende wanden.
Het ontwerp wordt vakkundig uitgevoerd en we staan garant voor een snelle uitvoering met het gepaste materiaal, waarbij elke fase van de aanleg een specifieke kwaliteitscontrole krijgt. Onze aandacht gaat hierbij niet enkel naar het esthetische en zichtbare resultaat van de zwemvijver maar evenzeer naar alle elementen die belangrijk zijn om jarenlang zorgeloos van de vijver te kunnen genieten.
Gemiddeld 1 maand na het opstarten van de vijverfilter voorzien we een nazorg met algemene controle van de goede werking, waarbij eveneens de vijverbodem wordt gereinigd.
Door middel van paaltjes wordt de vorm van de vijver uitgezet volgens de wensen van de bouwheer of het plan van de (tuin)architect. Hierbij wordt ook nauwkeurig de hoogte gemeten met de laser en vastgelegd.
Het uitgraven is precisiewerk dat zo veel mogelijk wordt uitgevoerd met respect voor de bestaande tuin. De wanden en de bodem worden nauwkeurig geïnspecteerd, scherpe deeltjes worden verwijderd en de oneffenheden in de wanden worden weggewerkt.
Langs de rand van het uitgegraven gedeelte worden paaltjes in de grond geslagen waar kunststof randplanken aan bevestigd worden. Door hun soepelheid kan iedere gewenste vorm aan de vijver gegeven worden. Met de laser zorgen we ervoor dat de volledige rand precies op de juiste hoogte staat.
Eerst wordt een beschermvlies aangebracht, daarna volgt de eigenlijke vijverfolie. De 2 meter brede stroken worden in vorm gebracht en thermisch gelast. De folie die we gebruiken is speciaal ontwikkeld voor zwemvijvers en is bijzonder sterk. Daarna kan begonnen worden met het vullen van de vijver…
De vijverfilter wordt gevuld met lavakorrels en de vijverranden worden afgewerkt terwijl de vijver stilaan het gewenste waterpeil bereikt. Tenslotte worden de water- en moerasplanten uitgeplant.